İngiltere
İngiltere’de yüzlerce kişi maske zorunluluğunu protesto etti
İngiltere genelinde 24 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren maske kuralına uymayanların 100 sterline kadar para cezasıyla cezalandırılması öngörülüyor.

İngiltere’de yüzlerce kişi maske kullanımının zorunlu hale getirilmesini protesto etti. Coronavirus aşılarına ve salgını yaydığı gerekçesiyle 5G’ye de karşı çıktıklarını belirten eylemciler, ‘Maskelenmeyeceğim, test edilmeyeceğim, takip edilmeyeceğim, zehirlenmeyeceğim’ yazılı dövizler taşıdı.
Avrupa’da Coronavirus’ten en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere’de, salgın tedbirleri kapsamında mağaza ve marketlerde maske kullanımının zorunlu hale getirilmesi protesto edildi.
Başkent Londra’da Hyde Park’ta bir araya gelen yüzlerce protestocu, maske zorunluluğunun insan haklarına ve kişisel özgürlüklere aykırı olduğunu iddia etti. Eylemciler, ‘Maskeye hayır’ ve ‘Maskelenmeyeceğim, test edilmeyeceğim, takip edilmeyeceğim, zehirlenmeyeceğim’ yazılı dövizler taşıdı.
Göstericiler maske dışında Coronavirus aşılarına ve salgını yaydığı gerekçesiyle 5G’ye de karşı çıktıklarını belirtti.
Eylemler, iş insanı ve girişimci Simon Dolan tarafından kurulan ‘İngiltere’yi Özgür Tut’ adlı grup tarafından organize edildi. Dolan, daha önce de hükümetin karantina kararını mahkemeye taşımış ancak davayı kaybetmişti.
İngiltere genelinde 24 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren maske kuralına uymayanların 100 sterline kadar para cezasıyla cezalandırılması öngörülüyor.
Avrupa’da Coronavirus nedeniyle en yüksek can kaybının yaşandığı İngiltere’de bugüne kadar 45 bin 385 kişi yaşamını yitirdi. Virüsle enfekte olan kişi sayısı da 296 bin 358’e ulaştı.

-
Dünya20 saat ago
İngiltere depremzedeler için teyakkuzda…
-
Dünya22 saat ago
İngiltere’deki Türkler 10 ton yardım malzemesi topladı
-
Dünya11 saat ago
Alman Deutsche Telekom, üç ülke arasındaki aramaları bir hafta ücretsiz yaptı
-
Dünya11 saat ago
İngiliz arama-kurtarma ekibi Türkiye’ye doğru yola çıktı
-
Dünya20 saat ago
10 kentte üç ay boyunca OHAL ilan edildi
-
Dünya14 saat ago
Depremde can kaybı 5434’e yükseldi