Dünya
Pfizer’ın Kovid-19 hapı sorgulanıyor
Pfizer’ın ürettiği Kovid-19 hapının faydası hakkındaki soru işaretlerinin arttığı belirtildi.

ABD’li doktorların ve sağlık yetkililerinin, kullanıcıların bazılarında yeniden virüs belirtilerinin görülmesi sonucu, Pfizer’in Kovid-19’a karşı evde kullanılabilen Paxlovid hapının işlevselliği hakkında şüpheye düştüğü vurgulandı.
Paxlovid kullanan 1000 yetişkin üzerinde araştırma yapan uzmanların, şiddetli Kovid-19 riski yüksek yetişkinlerin kullanması izniyle piyasaya sürülen ilaç hakkında “hala öğrenilecek çok şey olduğunu” düşündüğü bildirildi.
Araştırma ekibindeki doktorlar, Paxlovid’in beş günlük alımı tamamladıktan birkaç gün sonra Kovid-19 belirtileri tekrar görülen vakaların varlığından bahsederken bu hastalardaki virüsün hala bulaşıcı olup olmadığı ve ikinci bir Paxlovid kürü almaları gerekip gerekmediği konusunda emin olmadıklarını ifade etti.
Johns Hopkins Üniversitesi’nden Andy Pekosz’ın, “Paxlovid dozunun virüsü tamamen bastıracak güçte olmayabileceği ve ilaca dirençli mutasyonları tetikleyebileceği” görüşüne de yer verildi.
Geçen hafta, Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Pfizer’ın Kovid-19 hapının virüse tekrar yakalanan hastalara faydalı olduğuna dair “ellerinde kanıt bulunmadığını” bildirmişti.
ABD hükümeti, Pfizer’dan 20 milyon insanı tedavi edece kadar Paxlovid hapı satın almış ve bunun için ilaç firmasına 10 milyar dolardan fazla ödeme yapmıştı.

-
Magazin6 saat ago
Aysun Kayacı yıllar sonra ilk kez görüntülendi… Görenler tanımakta zorlandı!
-
Magazin13 saat ago
Usta oyuncu Cüneyt Arkın hayatını kaybetti
-
Magazin10 saat ago
Atının yanına gömülmek istemişti ama… Cüneyt Arkın’ın vasiyeti ortaya çıktı
-
Magazin10 saat ago
İşte, Cüneyt Arkın’ın sır gibi sakladığı kızı…
-
Magazin9 saat ago
Cüneyt Arkın’ın son paylaşımı yeniden gündem oldu
-
Dünya11 saat ago
21 yaşındaki Meksikalı şarkıcı kocası tarafından öldürüldü
-
Yazar22 saat ago
İngiltere’de yaşayanlar Dikkat! Evinizi kaybetme riski var…
-
Magazin8 saat ago
Alp Navruz ile Ayça Ayşin Turan’ın romantik tatili