Ekonomi
Sterlin, dolar karşısında son beş ayın en düşük seviyesini gördü
İngiltere’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artış nedeniyle İngiliz Sterlini, dolar karşısında son 5 ayın en düşük seviyesini gördü.

İngiltere’de salgın kısıtlamalarının tamamı dün itibarıyla kaldırılırken, ülkede günlük yeni vaka sayısı dün 39 bin 950 oldu. Şana kadar 128 bin 727 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, dün de salgın nedeniyle vefat edenlerin sayısı 19 olarak kayıtlara geçti.
İngiliz Sterlini, yeniden açılma adımlarına rağmen artan vaka sayısının yarattığı endişe ile sabah saatlerinde dolar karşısında son 5 ayın en düşük seviyesi olan 1,3628, avro karşısında da son 5 haftanın en düşük seviyesi olan 1,16 seviyesini gördü.
Konuya ilişkin ING Bank tarafından yayımlanan bilgi notunda, “Düşük performansın nedeni, İngiliz hükümetinin yeni karantinalara başvurmadan artan vaka sayılarıyla baş etmekte zorlanacağı yönündeki beklentidir.” denildi.
İngiltere’nin Bilim Başdanışmanı Patrick Vallance, hastanelerde tedavisi yapılan Covid-19 hastalarının yüzde 60’ının hiç aşı yaptırmamış kişilerden oluştuğunu bildirdi.
İngiltere’de normalleşme tarihi olarak duyurulan ve Başbakan Boris Johnson’ın “Özgürlük Günü” diye adlandırdığı 19 Temmuz itibarıyla 1 metre olan sosyal mesafe kuralı ve yasal maske zorunluluğu kaldırıldı.
Kısıtlamaların kaldırılması kapsamında, iç ve dış mekanlarda bir araya gelecek kişi sayısına ilişkin sınırlama da ortadan kalktı. Gece kulüpleri ve barlar açıldı, konser, sinema ve tiyatrolara katılım sayısındaki kısıtlama kaldırıldı.
Kaynak: T24

-
Magazin13 saat ago
Bahar Candan, OnlyFans gelirini paylaştı! Dudak uçuklatan rakam…
-
Magazin13 saat ago
Kendisinden 48 yaş büyük kocasından çocuk istiyordu! Oyuncu Meltem Miraloğlu anne oluyor
-
Dünya14 saat ago
Birleşik Krallık’ta araştırma: Günde bir içki bağırsak kanseri riskini iki kat arttırıyor!
-
Dünya14 saat ago
Kraliyet, devletin resmi televizyonunda halka ücretsiz bilet dağıtacak
-
Dünya13 saat ago
Bilinen en uzak galakside oksijen tespit edildi
-
Dünya13 saat ago
Rishi Sunak, Muhafazakar Parti Teşkilat Başkanı Nadhim Zahawi’yi vergi faaliyetleri yüzünden görevden aldı