Dünya
Volkswagen yılın ilk çeyreğinde kârını yüzde 77 artırdı
VW Grubu, Ukrayna savaşı ve Çin’deki salgın kısıtlamalarına rağmen kârını yüzde 77 artırdı.

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen (VW) Grubu, ocak-mart döneminde özel kalemler öncesi karını Ukrayna savaşı ve Çin’deki salgın kısıtlamalarına rağmen yüzde 77 artırarak 8,5 milyar avroya yükseltti.
Audi, Bugatti, Seat, Skoda ve Porsche markalarını da bünyesinde bulunduran VW Grubu, yılın ilk çeyreğine ilişkin öncü mali sonuçlarını duyurdu.
Buna göre, grubun geçen yıl ocak-mart döneminde 4,8 milyar avro olan özel kalemler öncesi karı, Ukrayna savaşının sebep olduğu tedarik sıkıntısı ve Çin’deki Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle üretimi durdurmasına rağmen bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 77 artışla 8,5 milyar avro oldu.
Grubun, ilk çeyrekteki araç teslimatları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,9 azalarak yaklaşık 1,9 milyona geriledi.
Buna karşın tamamen elektrikli araçların teslimatları ilk çeyrekte yüzde 65 artarak 99 bin 100’e ulaştı. Çin’deki elektrikli araçların satışları yüzde 365,5 artarak 28 bin 800’e ulaşması dikkati çekti.
Volkswagen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının devam eden etkisi, Ukrayna savaşı ve öngörülemeyen emtia piyasalarının şirketin gelecekteki faaliyetlerini olumsuz olarak etkileyeceğini de duyurdu.
Buna rağmen Alman üretici, bu yıl araç satışlarının yüzde 8 ila 13 arasında artmasını bekliyor.
Diğer Alman otomobil üreticileri BMW ve Mercedes-Benz geçen hafta, ilk çeyrekte araç teslimatlarının sırasıyla yüzde 6,2 ve yüzde 15 düştüğünü bildirmişti.
Volkswagen, ilk çeyreğe ilişkin ayrıntılı sonuçları 4 Mayıs’ta açıklayacak.

-
Magazin22 saat ago
Cinsiyet değiştirmişti! İşte son hali…
-
Dünya20 saat ago
İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı
-
Magazin24 saat ago
Demet Evgar düğünde yakın arkadaşlarına mesir macunu dağıttı!
-
Magazin23 saat ago
Dava sonuçlandı: Ezgi Mola’ya adli para cezası
-
Dünya22 saat ago
Uzmanlardan uyarı: Maymun çiçeği hastalığında dört bölgeye dikkat!
-
Dünya13 saat ago
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çarpıcı iddia! İki vakıf ismi vererek Erdoğan’a çağrı yaptı
-
Magazin5 saat ago
Gupse Özay ve Barış Arduç’un bebeklerinin cinsiyeti belli oldu
-
Dünya22 saat ago
Borsa, dünyanın en zengin 50 kişisine milyon dolarlar kaybettirdi